Zeilles in een PolyValk | Cnossen Leekstermeer

Heeft u vragen? Wij helpen u graag!

Bel (0594) 51 20 73 of mail info@cnossenleekstermeer.nl

'Zeven dagen per week geven wij privéles'

Altijd al eens willen weten hoe het is om te zeilen?

Wilt u eens kijken of het watersportvirus ook u te pakken kan krijgen? Dan is een kennismakingsles in een van onze Valken met een enthousiaste instructeur de perfecte manier om dat te ontdekken. De lange zomerse dagen zijn het perfecte moment om hiermee te beginnen. In deze les kunt u ervaren hoe het is om te zeilen en de basis alvast leren. Heeft u na deze les gezien hoe leuk het is? Plak er dan gerust een privécursus aanvast, zodat u in hartje zomer zelfstandig het water op kunt om te genieten!

Of heeft u jaren geleden voor het laatst gezeild en wilt u kijken of u het nog kan? Ook dan is het Leekstermeer de ideale plek om uw kennis weer even op te frissen met een van onze instructeurs. Wij hebben nog ruimte voor privé lessen, dus aarzel niet en bel gerust!

Tarieven:

- Cursus voor één cursist: 8 uur zeilen, waarvan 3 x 2 uur les en 2 uur zelfstandig 225,00 per persoon
- Cursus voor twee cursisten: 10 uur zeilen, waarvan 4 keer 2 uur les en 2 uur zelfstandig 150,00 per persoon
- Cursus voor drie cursisten: 12 uur zeilen, waarvan 4 keer 2½ uur les en 2 uur zelfstandig 125,00 per persoon


Vaardigheden worden op een gestructureerde wijze aangeleerd. In eerste instantie moet je de boot leren kennen, waar en hoe op te tuigen, windrichtingen, zeilstanden en vaartechnieken. Na verloop van tijd worden meer oefeningen gedaan waardoor de zeilvaardigheid groter wordt. Verschillende zeilmanoeuvres worden je eigen gemaakt, veiligheid komt aan bod en natuurlijk aanleggen en wegvaren van de wal. De privélessen worden verdeeld over meerdere dagen en zijn van april tot en met oktober in te plannen. We raden u aan om om warme kleding aan te trekken en een regenpak mee te nemen. Gaat een les niet door in verband met de weersomstandigheden? Dan wordt er samen met u een nieuwe afspraak gepland.

Voorkeurstijden zijn:

  • 10:30 tot 12:30 uur
  • 13:00 tot 15:00 uur
  • 15:30 tot 17:30 uur
  • 18:00 tot 20:00 uur

Na een goed afgesloten cursus ben je in staat om met gunstige weersomstandigheden zelfstandig te zeilen of te windsurfen. Dit is het moment om je opgedane ervaring uit te breiden en dat kan op verschillende manieren. Cnossen Leekstermeer biedt u de onderstaande mogelijkheden.

Vervolglessen.

Vervolglessen zijn mogelijk om de opgedane kennis bij te schaven en uit te breiden. Man-over-boord manoeuvre, roltec, planeren, trapezegebruik, snelle gijp en nog veel meer. Je kunt gerust twee keer of vaker dezelfde cursus volgen. In overleg met je instructeur krijg je dan oefeningen, aangepast op jouw niveau. Een andere optie is privéles, alleen of met een paar vrienden. Je krijgt dan intensief les, volledig aangepast op jouw wensen. Verder kan de na de Optimist overstappen op een Laser Pico of windsurfplank en daarna een Valk. Helemaal uitgeleerd ben je nooit!

Veel oefenen.

Je opgedane ervaring uitbreiden kun je heel gemakkelijk doen door gewoon lekker veel te gaan zeilen of windsurfen. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een watersportaccount aanschaffen bij Cnossen Leekstermeer, waarmee je 33% korting ontvangt op het huren van een boot. Zo blijft het regelmatig oefenen ook leuk voor je portemonnee!

Klik hier voor meer informatie over het watersportaccount.