Een unieke locatie | Cnossen Leekstermeer

Heeft u vragen? Wij helpen u graag!

Bel (0594) 51 20 73 of mail info@cnossenleekstermeer.nl

'Mooie ligging aan het Leekstermeer'

Omringd door natuurgebied de Onlanden.

Cnossen Leekstermeer is centraal gelegen in de Kop van Drenthe, op de grens met Friesland en Groningen. In de directe omgeving vindt u oude wierendorpjes, middeleeuwse kerkjes, weidse uitzichten en natuurgebieden. Via de vele kronkelende wegen langs sloten en rieteilanden kunt u eindeloos fietsen en wandelen. Ook valt er veel te ontdekken. Steden als Drachten, Groningen en Assen zijn dichtbij en gemakkelijk te bereiken. Tevens is een bezoek aan een van de Waddeneilanden erg leuk en prima te doen.

Cnossen Leekstermeer biedt een mooie combinatie van watersporten, kamperen en diverse uitstapjes voor het hele gezin. Daarnaast kunt u uit eten in het restaurant, gelegen aan het water, met indrukwekkende vergezichten over het Leekstermeer en natuurgebied de Onlanden. Deze afwisselende oppervlakte van zo'n 200 hectare aan bos, water en bonte rietkragen levert een unieke en uitbundige flora en fauna op voor de camping, welke uniek is vanwege haar ruime opzet. De camping ligt direct aan het water en op de ongeveer zestien hectare vindt u slechts 110 kampeerplekken. Dit zijn dan ook stuk voor stuk riante plekken, variërend van 125 tot 175 vierkante meter. Door het vele groen en de natuurlijke afscheidingen hebt u bovendien altijd veel privacy. De vele struiken en bomen zorgen op zonnige dagen ook nog eens voor een aangename schaduw.

Het Leekstermeer leent zich uitstekend om in te zwemmen en te varen. Het meer is vrij ondiep en de vaarsnelheden zijn er beperkt, ideaal om de watersport te verkennen. Ook voor de gevorderde watersporter haalt bij Cnossen Leekstermeer zijn hart op. Tijdens een tocht over het water waant u zich in een geheel andere wereld. Weg van de drukte en hectiek komt u even helemaal tot uzelf.